Sec Image

Politika piškotkov

Piškotki (ang. cookies) so majhne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. V skladu z običajno prakso, ki velja za skoraj vse profesionalne spletne strani, tudi spletna stran www.mojaprvamasaza.si uporablja piškotke.

Opisali bomo, katere informacije se zbirajo, kako jih uporabljamo in zakaj se piškotki včasih morajo shraniti. Čeprav lahko onemogočanje shranjevanja piškotkov negativno vpliva na določene elemente oz. funkcionalnosti spletne strani, vam bomo pokazali, kako jih lahko onemogočite.

Kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo iz več razlogov, ki jih navajamo v nadaljevanju. Na žalost v večini primerov ne obstaja standard možnosti za onemogočanje piškotkov brez popolne onesposobitve funkcij in značilnosti spletne strani.

Če niste prepričani, ali naj onemogočite namestitev vseh piškotkov ali ne, je priporočljivo, da njihovo namestitev omogočite, saj so le-ti potrebni za nudenje storitve, ki jo uporabljate, oziroma za zagotavljanje kar najboljše izkušnje na spletni strani.

Kako onemogočiti piškotke?

Namestitev piškotkov lahko preprečite tako, da spremenite nastavitve spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. Ne pozabite, da lahko onemogočanje piškotkov vpliva na delovanje te in številnih drugih spletnih strani, ki jih obiskujete. Onemogočanje piškotkov bo najpogosteje povzročilo onemogočanje določenih funkcionalnosti in značilnosti te spletne strani. Zato je priporočljivo, da namestitev piškotkov omogočite.

Navodila za onemogočanje piškotkov v različnih spletnih brskalnikih:

Katere piškotke uporabljamo?

Piškotki, povezani z novicami, ki jih pošiljamo z e-pošto – glede na to, da spletna stran www.mojaprvamasaza.si omogoča storitev prejemanja e-novic, se lahko piškotki uporabljajo za spremljanje, ali ste se prijavili za prejemanje novic in prikaz določenih obvestil, namenjenih uporabnikom, ki so se odločili za prejemanje novic po e-pošti.

Začasni piškotki – piškotek z nazivom PHPSESSIONID služi izključno kot identifikator trenutne uporabe strani.

Piškotki tretjih oseb – v nekaterih primerih uporabljamo tudi piškotke, ki jih nudijo zanesljivi zunanji ponudniki storitev:

  • Google Analytics piškotki za analitične namene.
  • Google piškotki za ponovno trženje in oglaševanje.
  • Facebook piškotki za ponovno trženje in oglaševanje.

Dodatne informacije o varstvu osebnih podatkov

Upamo, da smo vam uspeli približati uporabo piškotkov. Kot smo že poudarili, če niste prepričani, ali je določene piškotke smiselno sprejeti ali ne, jih je običajno bolje omogočiti, saj so lahko nujno potrebni za katero od funkcionalnosti, ki jih del naše spletne strani.

Če potrebujete več informacij, si preberite več o varstvu osebnih podatkov, kjer je smo zapisali več o politiki zasebnosti na naši spletni strani.

Izdelki v košarici0
V vaši košarici ni izdelkov.
0