Razmišljanje mamice: Čar prihoda novorojenčka

Razmišljanje mamice: Čar prihoda novorojenčka

28. avgusta 2021

Hvaležnost. Vznemirjenje. Pričakovanje. Mavrica občutkov, ki jih še ne poznamo. Čutimo, da bomo naredili vse, da pospremimo novorojenčka varno in srečno v svojo družino.

Prvi trenutki neizmerne sreče, ki so prepleteni s solzami radosti, dotiki, objemi in poljubi. Tukaj je in sedaj smo mi. Družina. In ljubezen dobi nov pomen. Naj se ti čarobni občutki nikoli ne končajo.

Spoznavanje. Podpora. Komunikacija. Pomoč. Prvi dnevi, meseci ustvarijo nove izzive, izkušnje in spomine. Ne gradimo samo vezi z dojenčkom. Novo obdobje nam prinese tudi novo grajenje vezi z bratci, sestricami, očetom/partnerjem, babicami in dedki, prijatelji. In najpomembnejše, mama je ena sama, je sonce, je vez in naj ne pazabi nase.

Ni vse čarobno, čeprav se vsak dan znova trudimo, da bi družini to pričarali. Pričakujemo, da bomo vse uredili sami in težko prosimo za pomoč. Zakaj?

Iščemo informacije, kako se ostale družine spopadajo z novimi situacijami. Naredimo vse. Preizkusimo vse nasvete, za katere menimo, da nam bodo v danih situacijah pomagali. Veseli smo, ko nas pomiri že misel, da smo naredili nekaj dobrega in ko za trenutek vidimo luč na koncu tunela. In pridejo dnevi, ki smo si jih zamišljali in o njih sanjali.

To je naravno. Tako kot za vsakim dežjem posije sonce, tudi za vsakim »težjim« dnem posije sonce v družino, smeh razelektri napetost, drobne radosti, veselje in sreča povezujejo družino v srečno celoto. Pomembno je, da vztrajamo, da ne obupamo. Da potrpežljivo sprejemamo in rešujemo vsakodnevne izzive.

In med iskanjem rešitve, kako najlepše pospremiti novorojenčka v nov dan, sem sama spoznala masažo dojenčka. Bližina, nežnost in dotik so se pri meni izkazali za čudežnega. Samo potrdilo se je dejstvo, ki se prenaša iz generacije v generacijo. Ko prideš do trenutka in ne veš kako naprej, se ustavi in objemi svojega bližnjega in zaupaj, da bo vse v redu. Vse bo v redu. In jaz/mi to zmoremo. Skupaj smo močni.

Gledam te, rada te imam. Vidim našo srečo in nepozabne trenutke. Včasih si zaželim, da se čas za trenutek ustavi, postane večnost.

Hvaležna za družino, otroka, partnerja želim s svojim znanjem tudi vam in vašim malčkom z masažo pričarati občutek umirjenosti, radosti in sreče. Dobrodošli na tečaju masaže dojenčka.

Izdelki v košarici0
V vaši košarici ni izdelkov.
0